Karima light

Bűnözési hullám az egyetemen

Megjelent: Karima, 1980. február 20. , Dumus nyomán, melyből kiderül, hogy a jó öreg Karimások sorsa sosem volt egyszerű!

Na, nem kell megijedni, nem egy új Hasfelmetsző Dzsekk garázdálkodik, és nem is a V. B.-ok lődözik agyon az arra érdemesnek tartott tanerőket.

Hát akkor miről van szó?

Kezdődik az egész azzal, hogy péntek délután 5 felé összegyűlik a KARIMA szerkesztőbizottsága, s mint ez talán sejthető is, szerkeszteni kezdenek. Vitathatatlan, hogy nem kell hegyeket elhordani a zsebkendőnk négy sarkában, se kávéskanállal kimeregetni a Kiskörei Víztárolót, de bizony 11-½ 12 előtt nemigen készülünk el.

½ 8 körül az ünnepélyes csendbe belehasít az első gyomorgörcs, néhányan elkezdik rágcsálni a dísznövényeket, mások pedig a padlókat kezdik felfeszegetni, hátha van alatta valami lárva, vagy egyéb csemege. De nincs.

/Használjon Chemotox rovarirtót!/

Nincs más hátra, valami kaját kell venni. Nosza, elő hát a becsületkasszát, ebbe szokás beledobni a vásárolt KARIMA árát, s az így összegyűlt pénz, /optimális esetben kb. 300 Ft/ a szerkesztő gárda rendelkezésére áll. A kasszával nincs is baj, az előkerül, de pénzt alig van benne. Miért is lenne? Pont ezért a szennylapért adjak ki ennyi pénzt – gondolja Ubul – belőlem ugyan nem fognak meggazdagodni.

Itt és most szeretnék egy tévhitet megcáfolni. Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy nem egy hawaii kéjutazásra, nem is Rolls Royce-ra, és nem is Sophia Lorenre gyűjtünk. Nem, mi csak egy vekni kenyérre, és némi Göcsej sajtra gyűjtünk, s ha egy szegedi vagdalthús konzervre is futja, akkor már hálaadó taggyűlést tartunk a K. I. 51-ben.

Miért csak a negyede, harmada folyik be annak a 300 Ft-nak? Én elismerem, hogy az a 40 fillér szép kis summa, és előzetes költségvetés tervezet nélkül nem mindenki képes előteremteni ekkora összeget, de hát takarékosság is van a világon.

/Ne tartsa pénzét otthon, váltson takarékbetétkönyvet! Nyerhet!/

Javasolnám a terjesztőknek, hogy fizessék be előre azt az összeget, amennyi általuk terjesztett /de nem fertőző/ Karimák árából össze kell, hogy jöjjön, s akkor már nekik is érdekük lesz a 40 fillérek behajtása, s nem fordul elő olyan eset, hogy a terjesztő egy harapás tízóraiért árulja egyetemünk e színvonalas /?!/ kultúrtermékét.

Komolyra fordítva a szót, nem az a legfőbb baj, hogy nincs miből menázsit venni a szerkesztőknek, ha nem eszünk, hát nem eszünk, /dögöljünk éhen, úgy kell annak, aki ilyeneket irkál/, de ha már rá van írva arra a dobozra, hogy becsületkassza, akkor jusson lehetőleg eszébe mindenkinek, hogy ezen vajon mit is szoktak érteni.

Megértésükben bízva, maradtam tisztelettel, stb.