Ismét itt az új év, és mint ahogy ez általában lenni szokott ilyenkor, rengeteg új slágergyanús dallal jelentkeztek a legnépszerűbb énekesek, megörvendeztetve ezzel a rajongókat, akár több év kihagyás után is. De nem csak új dalokkal készültem nektek, hanem újra felkapott, múltszázadi slágerrel is. Olvassátok, hallgassátok!

Gary Glitter: Rock & Roll Part 2

A szám népszerűsége nagyot ugrott az utóbbi hónapokban, bár a dal már 1972-ben megszületett. Ez a siker nem másnak köszönhető, mint a Joker című filmnek, amit biztos vagyok benne, hogy sokan láttak közületek. Ez a szám szól, mikor a főszereplő már Jokerként táncol lefelé a lépcsőn. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak megmaradt ez a jelenet. A táncmozdulatok, Joker külseje és az zene nagyon különleges hangulatot kölcsönöznek a jelenetnek, ami könnyen megragadja a nézőt. A tánc nagyon nagy hangsúlyt kap a film egészében, és sok-sok táncművész, koreográfus illette dicsérő szavakkal ezen jelenetek kidolgozottságát és a színész tehetségét. Több videó foglalkozik a filmbeli táncjelenetekkel a YouTube-on is, érdemes belenézni egy-kettőbe. Na, de mi ez a dal? Mit tudni az előadóról? Gary Glitter egy angol származású glam rock énekes, aki pedofilbotrányáról is elhíresült. A glam rock (vagy glitter rock) a ’70-es évek poszt-hippi korszakában népszerű rockzene stílus volt. Képviselői közül a leghíresebbek a Queen és David Bowie. Gary Glitter jelenleg a 16 éves börtönbüntetésé tölti gyermekmolesztálás miatt. A dal Glitter talán leghíresebb száma volt pályafutása során. Több sport csapat is használta a meccseken a közönség biztatására.

Alicia Keys: Underdog

Alicia már a ’90-es évektől a zeneipar egyik legmeghatározóbb női idolja, aki színésznőként kezdte pályafutását még a ’80-as években. Az énekesnő védjegye, hogy szinte minden fellépésen, sőt még a legtöbb videóklippjében is zongorával látható, hiszen profin játszik ezen a hangszeren, és többször is kijelentette, hogy zongorával érzi magát igazán magabiztosnak a színpadon. A 2017-es Here című album óta nem adott ki új dalt az énekesnő, viszont idén januárban milliók örömére megérkezett az Underdog című szám. Az underdog kifejezést a hátrányos helyzetű, elnyomottabb félre használják az angol nyelvben. A dalból kiderül, hogy ezt a szót a tanárokra, egyedülálló anyákra, tanulókra stb. érti az énekesnő, akik nap mint nap nehéz küzdelmen mennek keresztül másokért, önmagukért. A dal egyébként vidám hangvételű és bátorító. Arra biztat, hogy tarts ki, bármi is történjen. Alica az utóbbi időben nem csak azért érdekelte a médiát annyira, mert egy kiváló énekesnő, hanem mert pár éve teljesen leállt a sminkeléssel, és sokszor látjuk a természetes haját is, ami valljuk be őszintén, igen ritka lett Hollywoodban. Ez a természetesség-misszió nagy port kavart a sztárok között, és egyre többen elkezdték ünnepelni a természetes szépséget és az elfogadást önmagunk és mások felé is.

The Weeknd: Blinding Lights

Abel Tesfaye 2015-ben, csupán pár éve tett szert népszerűségre annak ellenére, hogy már 2010 óta tölt fel dalokat YouTube-ra. Az igazi áttörést viszont a 2016-os Starboy című album hozta el az énekesnek. A kimondó stílusú dalok és Abel különleges, sokak szerint Michael Jacksonéhoz hasonló hangja hamar népes rajongótábort szerzett az énekesnek. Népszerűségét az is növelte, hogy igen jól választ barátnőket, ha a ismertség megtartása a célja, hiszen Bella Hadiddal többször is alkottak egy párt, és az egyik szünetben, amikor a topmodellel épp nem voltak együtt, Abel járt Selena Gomez énekesnővel is. Az utóbbi hónapokban számos új dallal jelentkezett Abel, ezek közül a legújabb a Blinding Lights, ami egy upbeat, pörgős dal. Kiváló futáshoz, edzéshez, tánchoz is, és a klipp is kifejezetten mozgalmas. Csekkold le!